מצטערים, אין לך הרשאה להדפיס.

 

ניתן לרכוש מנוי לאתר בטלפון: 03-6186141.

 

ספרים
או
וגם
או
נקה שדות

שאלות ותשובות בפקודת הראיות

עו"ד חנה גוטמן

פרק 21: העתק צילומי (סעיפים 40 עד 42 לפקודה)

עבור לפרק

שאלה: מהו העתק צילומי?

תשובה: סעיף 40 לפקודת הראיות קובע כי העתק צילומי הינו "העתק ממקור המתקבל בתהליכי צילום או בשיטה אחרת שנקבעה בתקנות ושעל-פיהם מתקבל העתק משתמר ומדוייק של המקור, בין בגדלו המקורי ובין בגודל שונה".

 

 

שאלה: אימתי תותר ראיה משנית?

תשובה: ראיה משנית תותר במקרים הבאים: הודאה בלתי-פורמאלית של צד; המסמך המקורי נמצא בידי הצד שכנגד וזה לא ציית לדרישה להצגתו {תקנה 112 לתקסד"א}; המסמך המקורי בידי זר שלא ניתן לכפותו למסור למשל, כאשר זה נמצא מחוץ לתחום השיפוט; המסמך המקורי אבד או הושמד; הגשת המסמך כרוכה בקשיים או בלתי-אפשריים; מסמכים ציבוריים; ספרי בנק; מסמכים בסדר דין מקוצר.

 

 

שאלה: מהו דינו של פסק-דין שהוגש לבית-המשפט ושלא אושר כנדרש על-פי פקודת הראיות?

תשובה: ב- ת"פ (רחו') 1312/00 {מדינת ישראל נ' קובר יוסף, תק-של 2002(2), 28985 (2002)} קבע בית-המשפט כי גם אם יצא מנקודת הנחה שהצילומו של פסק-הדין המאריך את המאסר על-תנאי נעשה בסמוך להגשתו, הרי לא נמצא עליו כל אישור כנדרש על-פי החוק ועל-כן כאילו לא הוצג בפני בית-המשפט ואין להפעילו.

 

 

שאלה: אימתי ניתן יהיה להגיש העתק צילומי כראיה?

תשובה: סעיף 41 לפקודת הראיות קובע כי העתק צילומי של מסמך, מסוג המסמכים שנקבע לעניין זה בתקנות, אשר מצורף אליו אישור שההעתק נעשה מן המקור באופן ובתנאים שנקבעו לאותו סוג מסמכים בתקנות, ישמש ראיה לכאורה בהליך משפטי במקרים הבאים:

האחד, בכל מקרה שלפי הדין מותר להוכיח תכנו של מסמך בהעתקו {כאמור בסעיף 41(1) לפקודת הראיות}.

השני, אם המקור בוער על-פי תקנות ובתנאים שנקבעו בהן, ומצורף להעתק אישור על-כך כפי שנקבע בתקנות לאותו סוג מסמכים {כאמור בסעיף 41(2) לפקודת הראיות}.

 

 

שאלה: האם ניתן להוכיח תוכנה של "רשומה מוסדית" על-ידי הגשת העתק צילומי של הרשומה?

תשובה: כן {ראה לעניין זה סעיף 42א לפקודת הראיות}.

 

שאלה: מה דין מעמדו של פלט?

תשובה: סעיף 41ב לפקודת הראיות קובע כי לעניין "סימן זה לא ייחשב פלט שהוא "רשומה מוסדית" כהעתק המסמך שעל בסיסו הופק, אלא כמקור".

 

 

שאלה: האם יש בהוראות סימן ו' לפקודת הראיות כדי לגרוע מכל דין אחר?

תשובה: לא. סעיף 42 לפקודת הראיות קובע כי אין בהוראות סימן ו' {העוסק בהעתק צילומי} כדי לגרוע מכל דין אחר בדבר כשרותו לראיה של העתק צילומי שנעשה לא לפי הוראות סימן זה, אלא להוסיף עליו.

עבור לפרק

אני מסכימ/ה לתנאי השימוש באתר

כל הזכויות שמורות לאוצר המשפט הוצאה לאור בע"מ. השימוש באתר הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש ובכפוף לתנאי השימוש באתר (לחץ/י כאן). כניסה לתכנים באתר כמוה כהסכמה לתנאי השימוש באתר. 

למעלה
רוצה שנתקשר? הקלק כאן
הרשמה לניוזלטר!!! הקלק כאן